Veilig betalen met
Payment
Gratis verzending vanaf 75 euro
Levering binnen 2 a 3 dagen
Post NL

sojakaarsjes

Hide Option

sojakaarsjes

 

Sojakaarsen

Exclusieve kaarsjes op basis van soja. Deze biologische sojakaarsjes branden wel 45% langer dan paraffine waxinelichtjes en stoten geen roet af!!!

Het opbranden van de kaars:

Sojakaarsen hebben een gekke vorm van geheugen. Wanneer je namelijk een sojakaars voor de eerste keer aansteekt, onthoudt de kaars hoever het is gesmolten. Daarom is het beter als je het bovenste laagje was over de gehele oppervlakte laat smelten voordat je het uitblaast. Dit voorkomt dat de kaars een tunnel produceert te vormen in het midden en er een rand blijft staan. Dat zou toch zonde zijn . . 

 
Druppels:

Als de kaars in een warme kamer staat kan het gebeuren dat er kleine druppeltjes op de kaars komen, dit is de geurolie dat naar buiten “zweet”. Het heeft geen invloed op de brandkwaliteit of op de geur. Je mag de kaars dan ook gewoon aansteken als de “zweetdruppels” erop liggen. Als het weer kouder wordt om de kaars heen, zakt de olie vanzelf weer terug de kaars in en zal de geur die vrijkomt met branden nog net zo heerlijk zijn.  
Kort lontje: 

Houdt de lont op ongeveer 6 mm. voor een rustig vlammetje en een langere brandduur van de kaars.  
Vlam te groot of te klein: Niks is goed waar TE voor staat. Dat geldt ook voor de vlam van onze kaarsen. Als deze te groot wordt, blaas het voorzichtig uit en knip de lont tot ca. 6 mm. Als de vlam te klein wordt, blaas het uit en verwijder de was om de lont zodat deze ca. 6mm uitsteekt. Daarna kan je de kaars weer direct aansteken.     
Lont uit het midden:

Als de lont niet meer in het midden zit kan je dit gemakkelijk corrigeren. Pak de lont (als het uit is want we willen natuurlijk niet dat je je handjes verbrandt) met een tang als de was een beetje is afgekoeld maar nog wel zacht aanvoelt. Trek de lont vervolgens voorzichtig terug naar het midden. Een kaars waarvan de lont in het midden brandt geeft het beste resultaat en het glas zal alleen op deze manier geheel leeg branden.   
Vies glas:

Je kan het glas zowel van binnen als van buiten gewoon met een doekje schoonvegen: hopla, de kaars ziet er weer als nieuw uit! Let wel even op dat de was helemaal is afgekoeld voordat je het glas schoonmaakt.  
Oeps, Gemorst:

Soja was brandt op een lagere temperatuur dan paraffine was en is daarom ook niet gevaarlijk als je morst. Ook handig: je kan het gewoon met warm water en zeep verwijderen. Van je tafel maar ook uit bijvoorbeeld je kleding.  

16 Artikel(en)

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

16 Artikel(en)

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in
Vergelijk producten

U heeft geen producten om te vergelijken.

Back to Top